Scones met zure room en framboos

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Als je altijd al eens scones hebt willen maken, dan is dit recept voor jou! Ze zijn licht en flaky, belachelijk lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Very british en chique, love it!! Je zou bijna met een rechte rug zitten als je ze opeet, hahaha!!! De enige val is het deeg overkneden, dus hold your horses bij het enthousiasme van het kneden.

Ingrediënten

450 g zelfrijzende bloem
1 kl bakpoeder
1 snuif zout
50 g fijne suiker
120 g boter in blokjes uit de koelkast
2 eieren losgeklopt
1 kl citroensap
90 ml melk

1 dooier met scheut melk als dorure

Toppings:
1 potje zure room
1 potje frambozenconfituur van goede kwaliteit
Wat extra verse frambozen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°

Doe alle droge ingrediënten in een kom.

Strooi de harde blokjes boter erover.

Kneed nu met je vingertoppen de boter in de bloem, totdat je een heel fijne crumble hebt.

Klop de eieren los in de melk en voeg toe, samen met het citroensap, kneed nu tot een nog wat korrelige bal deeg, strooi wat bloem op je werkblad en vorm een platte cirkel.

Nu ga je die tot ongeveer 2 cm dikte uitrollen.

Neem een uitsteker tussen de 6 en 8 cm en steek er zoveel mogelijk cirkels deeg uit.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Duw de rest van het deeg weer samen, rol weer uit en herbegin tot het deeg op is.

Je kan ook kiezen om je deeg in 8 te snijden ipv uit te steken.

Klop het eigeel los met een scheutje melk en bestrijk de bovenkant.

Bak 12-15 min af ngl de grootte van je deegcirkels.

Laat ze afkoelen op een roostertje.

Bestrijk royaal met zure room.

Plet wat verse frambozen in de confituur en top af.

Dekseltje erop en mooi recht zitten voor je erin hapt. 🙂

Ja, scones kunnen zeker als ontbijt gegeten worden. Ze zijn een lekkere zoete traktatie voor bij de koffie of thee.

Ja, scones kunnen ingevroren worden. Laat ze wel volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte verpakking in de vriezer doet.

Scones zijn van oorsprong een Schots gerecht en hebben een meer kruimelige textuur dan broodjes. Ook zijn ze vaak zoeter en worden ze vaak gegeten met clotted cream en jam.