Shakshuka
Dit is echt eens iets anders voor ontbijt: lekker hartig, kruidig en zo gefixt! De eitjes worden eigenlijk gegaard, wel nog lopend, in een kruidige rijke tomatensaus, wat toppings erover en klaar. Zeker eens maken!
Ingrediënten (voor 2 personen)
400 ml kwalitatieve kerstomaten in blik
1 tl gerookt paprika poeder
1 kl korianderzaad
1 el gedroogde krokante uitjes
150 g spinazie
2 lente-ui
1 tl chili flakes
2 verse eieren
Bereidingswijze
Plet de korianderzaadjes in een vijzel, giet in je pan en laat deze eerst even roosteren zonder vetstof tot ze lichtjes roken en geur vrijlaten.
Giet er 2 goeie eetlepels olijfolie bij, doe de spinazie erbij en laat wat slinken, niet helemaal.
Giet er nu de tomaten in blik bij.
Kruid met pezo, laat even pruttelen, maak 2 kuiltjes en breek daar de 2 eieren in.
Bedek met een deksel en laat 3 à 4 min zachtjes opwarmen.
Snij ondertussen de lente-ui fijn, strooi erover en ook chili en krokante ui.
Strooi er nog wat gerookt paprikapoeder over en besprenkel het geheel met olijfolie.