Sliptong met sla en frietjes

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Sliptongetjes met frietjes en sla en mayonaise façon opa Roland! Sappige, goudbruine sliptongetjes gebakken in de boter, wat sla, verse friet en mayonaise erbij, zo simpel en overheerlijk. Met liefde gebakken door een echte kenner, opa Roland, een paardenvisser van aan ’t zeetje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

12 stuk sliptongetjes
250 g boter
Peper en zout

Sla:
1 groene sla gewassen
250 g veldsla gewassen
250 g boontjes gaar gestoomd
1 ui
2 citroenen

1 pot verse mayo (recept)
1 kg versgebakken frietjes

Bereidingswijze

Verdeel wat groene sla op de borden, leg er wat veldsla boontjes en ui op, en een toef mayonaise, de rest van de sla doe je in een kom en zet je op tafel.

Snij de citroenen doormidden en leg ze bij op het bord.

Snij met een schaar eventueel de sliptongen bij, je knipt van onderaan staart naar boven in tegengestelde richting, dep ze heel goed droog en kruid met peper en zout.

Laat een grote klont boter smelten in een anti kleefpan en bak de tongetjes hierin aan beide kanten mooi goudbruin.

Bak de frietjes af, leg ze op keukenpapier en zet ze aan tafel.

Verdeel de vis op de borden en dien onmiddellijk op.