Smoked ketchup

  • 15min
  • Easy

Ingrediënten

6 san Marzano-tomaten (grote ovale tomaat)
2 el bruine suiker
4 el witte wijn azijn/appelazijn/vlierbloesemazijn
1 el tomatenconcentraat
2 teentjes look gesneden
1 chilipeper grof gesneden
1 stokje kaneel
1 kl Worcestersaus
1 steranijs
½ el tabasco
1 el koolzaadolie

Bereidingswijze

Snij de tomaten in stukken.

Leg deze in een schaal samen met de chilipeper, look, bruine suiker, azijn, tomaten concentraat, worcestersaus, Tabasco, koolzaadolie, stokje kaneel en steranijs.

Meng alles goed door.

Leg de schaal in de BBQ en laat 2 uur sudderen op 120°C.

Haal na 2 uur de mengeling voor de ketchup uit de BBQ.

Haal de stok kaneel en steranijs er uit.

Doe alle andere ingrediënten in een pot en mix alles tot je een gladde massa hebt.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.