Spaghetti bolognaise

  • 1u30
  • 4P
  • Easy

Er zijn veel soorten bolognaise sauzen. Dit is hoe ik ze op hotelschool geleerd heb met mijn persoonlijke schwung erbij. Ik cutter de wortel en de selder zeer fijn, noch Grace, noch Wim moeten weten van groenten in hun saus. Voilà, een lepeltje balsamico crème, de rode wijn en paprika zorgen voor extra diepte in de smaak en ja ik maak altijd een dubbele portie voor in een lasagne of om in de diepvries te bewaren. 🙂

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 klont boter
2 uien
4 teentjes look
Tijm
Laurier
500 g varkensgehakt
500 g gemalen rundervlees
1 kl gedroogde oregano
Peper
Zout
3 grote wortels
5 stelen selder
1 grote rode punt paprika
400 ml rode wijn
1400 ml passata
140 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
2 el balsamico crème

400 g spaghetti
250 g gemalen kaas
Tabasco

Bereidingswijze

Snij de ui fijn, stoof aan in de boter, rasp er look bij, voeg tijm, laurier en oregano erbij.

Laat 5 min stoven al roerend.

Voeg het gehakt toe en plet tot fijne stukjes in de massa.

Laat 5 min goed bakken.

Snij de punt paprika zeer fijn en voeg ze toe.

Schil de selder en wortelen en cutter ze fijn, voeg samen met de wijn, de passata, de tomatenpuree en balsamico crème toe.

Kruid af met peper en zout, laat opkoken en verlaag het vuur, laat 1 uur verder stoven onder een deksel, roer af en toe om.

Kook de spaghetti al dente zoals vermeld op de verpakking.

Giet af, serveer de saus en pasta op elk bord.

Zet de gemalen kaas en tabasco aan tafel.

Voilà, begin maar pasta op je vork te draaien als een echte Italiaan. 🙂

Ja, je kunt dit gerecht vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door bijvoorbeeld linzen, champignons of tofu.

Traditioneel wordt Spaghetti Bolognaise gemaakt met spaghetti, maar je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals tagliatelle of penne.

Ja, je kunt de saus van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer. Bewaar de saus maximaal 2-3 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.