Stoofpotje van kabeljauw met Honingtomaten, boontjes en basilicum

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Wil je een makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten en vis? I got you!! Smaakvolle snelle stoofpot met een tomatensaus van Honingtomaten en basilicum, hierin wordt de kabeljauw gegaard, en dan nog boontjes erbij, ideaal gezond gerecht om op een weekdag op tafel te zetten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g Honingtrostomaten
300 g boontjes, in de helft gesneden en al dente gekookt
1 zoete ui
1 dikke bot basilicum
400 g kabeljauw filet
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout
250 ml water

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd in fijne schijfjes, fruit aan in de olijfolie met lookpoeder.

Was de Honingtomaten en snijd ze doormidden, voeg toe bij de ui met een scheutje water, kruid met peper en zout.

Laat 4-5minuten verder stoven onder een deksel.

Pluk de blaadjes basilicum van de takken.

Portioneer de kabeljauw in stukken van 5 cm ongeveer en kruid met peper en zout.

Voeg dan kabeljauw, en boontjes toe en daarop de basilicum blaadjes.

Laat nog 4 minuutjes verder sudderen onder deksel.

Werk af met extra verse basilicum.

Serveer zo of met rijst, noedels, gestoomde patatjes.

Tips

Hou je van kruiden zoals kurkuma, gember en korianderzaad, voeg gerust een theelepel van elk toe bij het begin van de bereiding, bij de ui.

Water vervangen door kokosroom geeft het een Thaise curry toets.

Ja, je kunt het stoofpotje invriezen. Laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar het in een luchtdichte container of zak in de vriezer. Het is aan te raden om het stoofpotje binnen 2 maanden te gebruiken.

Ja, dit gerecht kan van tevoren worden klaargemaakt en opgewarmd voordat het wordt geserveerd.