Tagliata met kerstomaatjes en pasta

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten

800 g à 1 kg Entrecote
500 g Cappellini pasta
1 klont boter
2 el olijfolie

150 g rucola
500 g kerstomaatjes
1 blok Parmezaanse kaas

1 bot basilicum (hou een beetje aan de kant voor afwerking)
3 teentjes look geraspt
Peper en zout
8 el balsamicoazijn
10 el olijfolie

Bereidingswijze

Haal je vlees minimum 30 min op voorhand uit de koelkast.

Zet een pot met water op het vuur voor de pasta.

Voeg wat zout toe aan het water en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op.

Zet een pan op het vuur. Laat deze warm worden tot deze heet is.

Kruid de entrecôte langs beide kanten met peper en zout.

Giet een scheutje olijfolie en een klont boter in de pan. Laat goed opschuimen.

Leg de entrecôte in de hete pan, laat aan beide kanten mooi aankorsten. Ongeveer 2 min langs beide kanten als je van saignant houdt.

Als je vlees gebakken is, giet je het vet uit de pan.

Snij de kerstomaatjes doormidden.

Zet de pan weer op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg de kerstomaatjes eraan toe.

Snij de basilicum fijn, hou een beetje aan de kant, voeg bij de tomaten samen met de look.

Laat even bakken en voeg 2 à 3 lepels kookvocht toe.

Kruid met peper en zout en voeg een scheut balsamicoazijn toe.

Voeg de pasta onder de saus van kerstomaatjes.

Snij het vlees in fijne reepjes.

Voeg het vlees met de jus aan de pasta toe.

Rasp er Parmezaanse kaas over en werk af met basilicum, rucola, olijfolie en balsamico.

Tip om snel te koken

Haal je vlees minimum 30 min op voorhand uit de koelkast.

Gebruik pasta die niet lang moet koken.

Zet je water al op voor je begint te koken.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.