Tahini agave cookies

  • 15min
  • 20st
  • Easy

Een heerlijk en gezond koekje met sesampasta voor in je lunchbox! Samen koekjes maken is altijd de max, deze tahini agave deegballetjes maak je gemakkelijk zelf met de kids: rol de balletjes door de sesamzaadjes, druk plat en bak af. Nog even laten afkoelen en goed afgesloten bewaren in een gesloten potje (bvb. glazen weckpot). En dan in de ochtend hup, een gezonde snack de brooddoos of lunchbox in, echt zoooo lekker! 

Ingrediënten tahini agave cookies (20st)

80 g tahini
80 g agave
1 tl vanille
1 ei
1 tl baking soda
1 snuifje zout
150 g amandelpoeder
125 g sesamzaad

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 175°.

Doe alles behalve het sesamzaad in de cutter. Is het te kleverig, voeg dan nog wat amandelpoeder toe.

Giet het sesamzaad in een schaal. Maak balletjes van ongeveer de grootte van een Euro, rol ze door het sesamzaad en duw de deegballetjes plat op een bakplaat, gebruik al het deeg op.  

Bak 8 à 10 min op 175-180°. Laat even afkoelen en bewaar in een gesloten doosje.

Ja, je kunt de cookies van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Ze blijven meestal 3-4 dagen vers.

Ja, je kunt de cookies invriezen. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze in een luchtdichte vriezerzak of -container plaatst. Ze kunnen tot 3 maanden worden bewaard in de vriezer.