Tajine met pompoen, kip en dadels

  • 50min
  • 4P
  • Easy

Tajine is één van de bekendste Marokkaanse gerechten. De ingrediënten worden bereid in een aardewerken stoofpot die je hart van kop tot teen verwarmen. Een tajine maken is ook echt niet moeilijk, door het sudderen onder deksel worden alle smaken samen gegaard tot een heerlijk smaakvol gerecht. Eens je dit geprobeerd hebt, ga je zeker meer tajines maken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el arachideolie
8 kippenbouten
Zwarte peper van de molen en zout
8 medjoul dadels
2 uien fijngesneden
6 teen look fijngesneden
1 kleine pompoen van ong. 800g
4 grote wortels
3 tomaten
500 g kippenbouillon
15 groene olijven
1 kl paprika poeder
1 kl kaneelpoeder
3 cm gember fijngesneden
1 kl komijnzaad
250 g griesmeel naar keuze
Harissa

Bereidingswijze

Kruid de bouten en kleur ze rondom rond aan in de bodem van de tajine met arachideolie, hou ze opzij.

Voeg look, ui, gember, geplette komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak alles samen even op tot het heerlijk en kruidig begint te ruiken.

Indien nodig doe je er nog wat olie bij, blus met de bouillon, voeg tomaten bij en laat even sudderen, kruid met peper en zout.

Snij de tomaten in blokjes, schil de wortels en snij ze in 2 stukken, schil de pompoen, ontpit en snij in stukken.

Schik de groenten samen met de bouten in torenvorm in de tajine, zorg ervoor dat het deksel erop past, laat nu ongeveer 30 min samen sudderen, voeg de olijven erbij en duw de dadels in de jus.

Laat nog een kleine 10 min verder sudderen.

Kook het griesmeel zoals vermeld op de verpakking.

Zet alles op tafel, serveer met wat harissa als je van spicy houdt.

Ja, je kunt ook zoete aardappelen, courgette of aubergine gebruiken.

Couscous of quinoa is hier een goed bijgerecht.