Tomatensalade Tel Aviv

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (4 personen)

3 eieren
½ bosje lente-uitjes
3 takjes oregano
½ groene chilipeper
1 bakje erwtenscheuten
½ rode ui
10 zwarte olijven
1 bosje radijsjes
6 grote tomaten
4 Coeur de Boeuf-tomaten
20 gele en rode kerstomaatjes
10 tijgertomaten
150 g burrata of mozzarella
100 g feta
1 bosje (jonge) basilicum
3 takjes tijm
sap van 1 citroen
olijfolie
zwarte peper en fleur de sel

Instructies

Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Pel ze en laat ze afkoelen. Haal de eierdooiers eruit en gebruik de eiwitten voor een ander gerecht.

Snijd de lente-uitjes en de blaadjes van de oregano fijn. Snijd de chilipeper in ringetjes. Verwijder de worteltjes van de erwtenscheuten. Pel de rode ui en snijd hem in fijne reepjes. Ontpit de zwarte olijven en snijd ze in stukjes. Snijd de radijsjes in fijne plakjes.

Maak een kruisvormige inkeping in de grote tomaten en doe ze 10 seconden in kokend water. Haal de tomaten uit het water en koel ze onmiddellijk af in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in 8 partjes. Snijd de Coeur de Boeuf-tomaten in dunne partjes, snijd de kerstomaatjes doormidden en snijd de tijger-tomaten in 4 partjes.

Meng de tomaten met de eierdooiers, de lente-uitjes, de oregano, de chilipeper, de erwtenscheuten, de rode ui, de olijven en de radijsjes. Scheur de burrata in stukken en verkruimel de feta over de salade. Werk af met blaadjes basilicum, wat blaadjes verse tijm, citroensap, olijfolie, zwarte peper en fleur de sel.

Tip
Voor een mooie afwerking kun je de tomaten afbranden met een bunsenbrander.