Tuna melt sandwich

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Dit is waanzinnig lekker, eigenlijk een soort croque monsieur op zijn Amerikaans! Dikke sneden brood, met tonijnsalade en veel kaas ertussen, op de plancha gebakken tot de kaas ervan tussen smelt. 🙂

Ingrediënten (voor 4 personen)

270 g tonijn op sap, goed uitgelekt
2 el verse mayo
1 kl mosterd
1 rode ajuin fijngesneden
1 grote zoetzure augurk fijngesneden, afgedroogd
Zwarte peper van de molen
Zout
Zachte boter om de sneetjes brood in te smeren

3 tomaten in fijne schijfjes gesneden
10 oude cheddar sneetjes, of gemalen
8 dikke sneden zuurdesembrood

Bereidingswijze

Meng de tonijn, de fijngesneden rode ajuin en augurk, mosterd en verse mayo goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

Smeer de 8 sneden zuurdesembrood langs één kant in met boter, draai ze om.

Beleg 4 sneden met 1 cm tonijn, 3 sneetjes tomaat en herhaal.

Leg er bij elk sneetje 2,5 schijfje cheddar op. Leg hierop de 4 resterende sneetjes, met de boterkant naar boven.

Verwarm een koekenpan, smelt er een klontje boter in en bak de toast, met kaaskant naar beneden, een 3-tal minuten op medium vuur, tot hij een mooie krokant goudbruin kleurt. Draai de toast om en bak nog een 3-tal min goudbruin krokant.

Leg op boterpapier en pak de toast strak in.

Snij hem doormidden en DIG IN!

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.