Tzatziki dip met geroosterde aubergine

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Van deze heerlijke tzatziki dip kan ik nooit genoeg krijgen…smeuïg door de yoghurt, fris door de kruiden en citroen, ik pimp hem extra door er geroosterde aubergines aan toe te voegen. Jawel, pure vakantie smaak die je bij elke hap opschept!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Tzatziki:
300 g Griekse yoghurt
½ komkommer
1 bot dille
2 teen look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Gegrilde aubergine:
1 grote aubergine gewassen
Peper en zout
3 el olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Zeste van ½  citroen

Bereidingswijze

Snij de aubergine in blokjes van max 0,5 cm ongeveer en doe ze samen met de olie, look, tijm, citroensap, peper en zout in een ovenschaal.

Meng onder elkaar en laat 20’ roosteren aan 190°, plet ze met een vork wat plat, laat afkoelen.

Rasp de komkommer fijn, leg in een zeef en pers alle sap eruit.

Snij de dille fijn en meng in de yoghurt met de geraspte look, uitgeperste komkommer, peper en zout, doe in een schaal.

Verdeel er de geroosterde aubergines bij en werk af met wat olijfolie, dille, zwarte peper en de zeste van een citroen.

Klaar om gedipt te worden met je favo crackers, groenten, brood…

Partners

In samenwerking met Oikos

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.