Vanillewafels in de Belgische vlag

  • 25min
  • 20 stuks
  • Next level

Ingrediënten (voor ongeveer 20 stuks)

300 g bloem
1 tl bakpoeder
250 ml melk
Snuifje zout
90 g honing
100 g malse boter
2 kleine eieren (100G)
1 vanillestok

Arachideolie om te bakken
Rode en gele eetbare kleurstof
500 g gesmolten donkere chocolade om de wafels in te doppen

Bereidingswijze

Roer boter en vanillemerg tot zachte crème met de honing, bakpoeder en snuif zout.

Klop er nu de eieren stevig onder tot romig mengsel, daarna de bloem en melk onder, klop goed door maar kort tot er geen klonters meer zijn, laat het deeg een halfuurtje rusten.

Verdeel het deeg in 2 kommen, 1/3 meer van het deeg in één kom, want er moet meer geel beslag zijn.

In het grootste deel beslag roer je de gele kleurstof, in de andere de rode.

Verwarm het wafelijzer niet te warm, ze mogen niet te bruin worden, zodat ze mooi hun kleuren blijven behouden.

Leg 1 lepel rood beslag en 2 lepels geel beslag tussen het wafelijzer, bak zo al het deeg op, laat ze afkoelen.

Dop de gele kant in de chocolade en laat even opstijven.

Voila, je weet wanneer je ze moet beginnen bakken hé. Go go go Rode Duivels!!

De vanillewafels blijven ongeveer 1 à 2 dagen vers als u ze luchtdicht bewaart.

Ja, u kunt de vanillewafels invriezen. Zorg ervoor dat u ze goed afsluit en in een vrieszakje of -doosje doet. U kunt ze dan opnieuw opwarmen in een broodrooster of oven.

Ja, u kunt de vanillewafels van tevoren maken en ze opnieuw opwarmen in een broodrooster of oven. Het is echter wel het lekkerst om de wafels vers te serveren.