Vegan vol-au-vent

  • 1u
  • 4P
  • Easy

Vegan vol-au-vent maken, dat kan zeker! Plantaardig genieten van deze überklassieker mét een krokant frietje en bladerdeeg erbij, doe je zo!

Ingrediënten

250 g kleine witte paddenstoelen
Sap van 1 grote citroen
1 el plantaardige margarine
1 el satékruiden
Peper en zout
2 el Druivenpitolie
1 kg oesterzwam
250 g vegan balletjes
Muskaatnoot
30 g plantaardige margarine
45 g bloem
125 g plantaardige room
350 ml koude plantaardige melk
350 ml groentebouillon
1 el mosterd
1 rol plantaardig bladerdeeg

Bereidingswijze

Doe de witte kleine paddenstoelen in een steelpan met deksel.

Voeg er het citroensap en margarine aan toe, kruid met peper en zout en laat het 5 min onder deksel sudderen.

Leg de oesterzwammen op een bakplaat bekleed met bakpapier met de vlakke kant naar onder, kruid flink met peper en zout en strooi er de saté kruiden over, druppel de olie erover en bak 20 minuten aan 200° tot ze mooi gekleurd zijn.

In een grote pot smelt je de margarine, laat schuimen en voeg er in 1 keer de bloem aan toe, meng goed en laat 2-3 min meebakken tot het naar koekjes ruikt en zodat je geen bloemsmaak hebt.

Giet er alle melk bij, roer stevig alle klonters weg, giet er de bouillon en room bij en laat kort opkoken, doe er de kleine paddenstoelen en de gebakken oesterzwammen bij alsook de vegan balletjes, laat alles op zacht vuur even verder sudderen.

Proef en kruid bij met peper en zout, is het te dik kan je extra bouillon toevoegen.

Rol het bladerdeeg uit, snij in driehoeken, smeer in met wat olie en bak ze 25 à 30 min in de oven krokant en goudbruin.

Serveer bij de vol-au-vent met wat krokante frietjes en bladerdeeg erbij.