Vegetarische bladerdeegrolls met zoete aardappel en Parmezaanse kaas

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Bladerdeeghapjes zijn altijd top als hapje. Deze zijn vegetarisch en in rolls gemaakt, met lekker gekruide zoete aardappel en Parmezaanse kaas. Ze zijn makkelijk op voorhand te maken zodat je ze enkel even moet opwarmen voor het serveren.

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g zoete aardappelen
½ ui fijn gesneden
1 el paneermeel
1 kl maizena
3 el geraspte parmigiano
1 kl mosterd
2 el bladpeterselie fijn gesneden
1 kl afgestreken currypoeder
1 afgestreken kl komijnpoeder
Peper en zout
Dorure: 1 dooier en 1 el melk losgeklopt
2x 1 vel bladerdeeg 15cm op 28 cm
20 g geraspte parmezaanse kaas en 10 g maanzaad voor errond

Bereidingswijze

Stoom de zoete aardappelen ± 20 min gaar.

Laat ze wat afkoelen en plet het vruchtvlees.

Voeg de fijngehakte ui toe, samen met alle verse en droge kruiden toe, ook de mosterd, het paneermeel, en de kaas, kruid met zout en peper, meng alles stevig onder elkaar.

Rol het bladerdeeg open.

Leg de strook bladerdeeg in de breedte voor jou.

Bestrijk een band van 1 cm ongeveer lichtjes in met dorure, smeer de aardappel vulling zo gelijk matig mogelijk open, blijf weg van het ingesmeerde stukje deeg, rol van onderen naar boven zorgvuldig op.

De naad laat je onderaan de opgerolde rol.

Laat min 1u in koelkast opstijven, smeer zeer lichtjes in met dorure en rol de bladerdeeg worst door de mengeling maanzaad en Parmezaan.

Snij in stukjes van 1,5 cm, leg ze plat op een bakplaat met bakpapier en laat 15-20 min goed doorbakken aan 175-180 °.

Serveer warm.

Deze kan je ook op voorhand maken , in koelkast bewaren en gedurende 4 min ongeveer weer opwarmen in de oven op 180°.