Vegetarische bolognaisesaus

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Een rijke vegetarische tomaten-groentesaus om bij je pasta, lasagne, moussaka of ovenschotels te gebruiken. Altijd zeer handig om een gerecht boordevol groenten op tafel te zetten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

3 el olijfolie
2 grote uien
5 tenen look
2 rode paprika ‘s
4 dikke wortels
1 bakje kastanje paddenstoelen
1 kleine venkel
200 ml rode wijn
2 el balsamico crème
1 kl gedroogde oregano
1 tl cayennepoeder
Tijm en laurier
1400 ml passata
1 potje tomatenconcentraat
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de ajuin fijn en laat goed aankleuren in de olijfolie, rasp er de look bij.

Cutter de paddenstoelen fijn en voeg toe, laat goed meekleuren.

Voeg nu de fijn gecutterde wortelen, venkel en paprika toe, laat even aanbakken.

Voeg tomatenconcentraat en passata toe, spoel de potten uit met water en giet erbij.

Kruid met peper en zout en meng de balsamico crème, cayenne, tijm, laurier en oregano eronder.

Laat min 2 u op zacht vuur stoven, eerst met deksel en dan zonder, tot een dikke rijke groenten saus.

Verdeel in diepvriespotten en vries in.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.