Vegetarische burger op stoemp met spiegelei

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een voedzaam, gemakkelijk en vegetarisch gerecht aan mijn gezin voorschotelen doe ik graag. Yep, wij zijn hier flexitariërs! Meerdere keren per week dus geen vlees op tafel. Vermits ik graag eens iets nieuws probeer, heb ik hier nog een zalig receptje als je op zoek bent naar een groenteburger, smakelijk! 

Ingrediënten

4 groenteburgers van Iglo Green Cuisine
4 hoeve eieren
Klontje boter
800 g bloemige aardappelen
80 g boter
100 ml warme melk
Peper, zout, muskaatnoot
125 g fijngesneden witte kool of spitskool
8 sneetjes Cheddar kaas  

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 210°. Schil de aardappelen en stoom ze .

Leg de groenteburgers op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 min tot ze mooi gekleurd en krokant zijn leg op de laatste minuut de kaas erop om te smelten.

Stamp de aardappelen met de boter, melk en kruiden, proef, kruid bij en meng er nu de witte kool onder  

Bak 4 spiegeleitjes in de boter.

Dresseer een hoopje puree met daarop de groenteburger en gesmolten kaas. Werk af met het spiegeleitj. Aan tafel iedereen! 

Partner

In samenwerking met Iglo Green Cuisine