Vegetarische pulled pork

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten

500 gr duinvoetjes paddenstoelen of oesterzwam
2 el arachideolie
1 el peterseliepoeder
1 kl lookpoeder
2 el tamari
1 tl chili flakes
Sap van 1 limoen
1 el hoisinsaus

Bereidingswijze

Snij de paddenstoel in dunne schijfje, daarna in dunne reepjes.

Doe 2 el arachideolie in de pan en bak de paddenstoel aan in de olie.

Maak een mengeling van alle ingrediënten en kruiden voor de pulled pork in een potje.

Meng het onder de paddenstoelen in de pan en bak verder. Hoe langer je het bakt, hoe intenser van smaak en donkerder van kleur.

Ja, je kunt vegetarische pulled pork van tevoren maken en het in de koelkast bewaren. Verwarm het eenvoudigweg in een pan of in de magnetron voordat je het serveert.

Ja, je kunt vegetarische pulled pork invriezen voor later gebruik. Laat het volledig afkoelen en bewaar het in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak. Het kan tot enkele maanden in de vriezer worden bewaard.