Vegetarische spaghetti bolognaise

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Een klassieker op vegetarische wijze, een ideaal gerecht om minder vlees te eten maar toch vollenbak te kunnen genieten van een lekkere spaghetti. Zoveel groenten in deze rijke saus!

Ingrediënten (voor 4 personen)

3 el olijfolie
2 grote uien
5 tenen look
2 rode paprika ‘s
4 dikke wortels
1 bakje kastanje paddenstoelen
1 kleine venkel
200 ml rode wijn
2 el balsamico crème
1 kl gedroogde oregano
1 tl cayennepoeder
Tijm en laurier
1400 ml passata
1 potje tomatenconcentraat
Peper en zout

450 g spaghetti
200 g geraspte emmental kaas
Tabasco of pikante olie

Bereidingswijze

Snij de ajuin fijn en laat goed aankleuren in de olijfolie, rasp er de look bij.

Cutter de paddenstoelen fijn en voeg toe, laat goed meekleuren.

Voeg nu de fijn gecutterde wortelen, venkel en paprika toe, laat even aanbakken.

Voeg tomatenconcentraat en passata toe, spoel de potten uit met water en giet dat erbij.

Kruid met peper en zout en meng de balsamico crème, cayenne, tijm, laurier en oregano eronder.

Laat min 2 u op zacht vuur stoven, eerst met deksel en dan zonder, tot een dikke rijke groenten saus.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking in ruim gezouten water.

Giet af, verdeel over 4 diepe borden. Serveer de saus erop.

Zet de kaas, tabasco of olie bij op tafel, buon appetito !

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.