Veggie martino

  • 35min
  • Easy

Dit! Veggie martino heb ik zooooooo veeel gegeten op weg van school terug naar huis, ik keek daar echt naar uit, zot lekker!

Hier maak ik hem helemaal vegetarisch, zelfs vegan als je veganaise en vegan ketchup gebruikt. Dezelfde kruiden als de gewone versie en een basis van wortelen en kikkererwten…echt goed!

Ingrediënten

1 stokbrood
1 ajuin fijngesneden
2 à 3 zoetzure augurk in schijfjes

4 dikke jonge wortelen
320 g kikkererwten uit bokaal, gespoeld
1 tl kurkuma
3 tl hot sauce
3 el Worcestershire saus
2 el arachide olie
50 g tomatenconcentré
1 el mosterd
1 tl paprika poeder
2 el water
1 el verse mayonaise of veganaise als je vegan wil
Peper en zout
3 el (vegan) curry ketchup
2 kl curry poeder

Bereidingswijze

Schil de wortels, snij ze in stukken en kook ze zacht met tl zout, giet af en laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten samen in een cutter en laat tot een gladde maar stevige textuur cutteren, proef en kruid eventueel bij.

Smeer op je brood of toast en werk af met fijngesneden ajuin en augurk.

Tip

De kruiden kan je aanpassen naar eigen smaak.

Ook zalig als dip.

Partner

In samenwerking met LEA & PERRINS

Je kan de ingrediënten van de Veggie Martino bewaren in afzonderlijke containers in de koelkast en de sandwich later samenstellen wanneer je hem wilt eten. Het is het beste om de saus apart te bewaren en deze vlak voor het serveren aan de sandwich toe te voegen om te voorkomen dat het brood zacht wordt.