Vogelnestjes, tomatensaus en kervelpuree

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Vogelnestjes zijn de schattigste gehaktballen! Met hun crispy jasje, smeuïge binnenkant en een hardgekookt eitje als midden! Serveer bij dit super nostalgisch familie gerecht een pittige tomatensaus en kervelpuree, en iedereen zit met een big smile aan tafel!

Ingrediënten

800 g gemengd gehakt
Peper en zout
1 ei
3 el panko of paneermeel
1 ajuin

Bakje bloem om eitje in te rollen
4 hardgekookte eieren
200 g panko of chapelure

Tomatensaus :
2 el olijfolie
1 grote ui
4 teentjes look
1 chilipepertje
700 ml passatta
1 el honing of ander zoets

Kervelpuree :

1 kg aardappelen
1 bot kervel, gewassen en gezwierd
Klontje boter of zachte olijfolie
Zeste v ½ citroen

Bereidingswijze

Snij ajuin fijn en meng het gehakt met peper en zout, ei en chapelure goed onder elkaar.

Verdeel in 4 porties.

Pel de eitjes en rol ze even door de bloem, zo gaat het gehakt mooi aan het eitje blijven kleven.

Neem een portie gehakt, duw het plat op je handpalm, leg ei erop en vouw toe, druk rondom rond goed aan en rol door de panko.

Verwarm olie op in een steelpan en laat fijngesneden look, ui en pepertje even aankleuren, voeg passata toe en wat honing, laat 5 min sudderen, als je wil kan je de saus even fijn mixen.

Maak de aardappelpuree, snij kervel grof en meng eronder met de zeste en extra klontje boter of olijfolie.

Verwarm je frietketel op 165-170 ° en bak per 2 de ballen erin, gedurende 8 à 10 min.

Leg ze op keukenpapier, snij ze open met broodmes, serveer met de saus en puree.

Ja, je kunt de vogelnestjes van tevoren maken en dan invriezen of in de koelkast bewaren tot je ze gaat bakken.