Volkorenpasta met geroosterde pompoensaus, krokante salie en look

  • 50min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijke pan pasta met romige saus van geroosterde pompoen, een bom aan vezels en smaak! Een pumpkin mac & cheese zoals ze het in Amerika zouden noemen, een feelgood en guilt-free recept. Met een romige smaak en toch zonder room gemaakt, fantastisch!

Ingrediënten (voor 4 personen)

350 g volkorenpasta naar keuze
1,2 kg butternut pompoen
Handvol verse salie
8 teentjes look in schijfjes gesneden
1 rode ui
Olijfolie
1 grote kop pasta kookvocht
100 g parmezaanse kaas vers geraspt
2 chilipepertjes

Bereidingswijze

Schil de pompoen, ui en look, snij de pompoen in blokjes.

Verdeel pompoen, ui en chilipepers in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout en rooster 25 à 30 min in de oven op 200°.

Kook de pasta al dente, hou een grote kop kookvocht opzij.

Fruit de look in schijfjes en salie aan in een grote steelpan met 2 el olijfolie, hou opzij.

Hou 1/3 van de gegrilde pompoen opzij, mix de rest van gegrilde ingrediënten fijn tot romige saus met de Parmezaanse kaas en het kookvocht.

Giet de saus samen met pasta in de grote pan, roer om, werk af met gegrilde stukjes pompoen en de krokante look en salie.

Ja, je kunt de saus van tevoren maken en hem in de koelkast bewaren. Warm hem op in een pan voordat je hem over de pasta giet.