Wacko wafeltroetels

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
8 sneetjes kaas
8 sneetjes beenham
1 bot basilicum
1 doosje zongedroogde tomaten
Wafelijzer

Bereidingswijze

Verwarm je wafelijzer

Leg kaas, tomaatjes en blaadjes basilicum op bladerdeeg en plooi toe.

Bak een 5-tal minuutjes in wafelijzer tot ze krokant en goudbruin zijn.

Snij de gebakken wafels in driehoeken.

Maak oogjes uit groenten naar keuze (bv. komkommer en olijven).

Maak tanden van reepjes kaas.

Maak een tong uit beenham.

Je kunt elke kaas naar keuze gebruiken die smeltbaar is en goed combineert met de andere ingrediënten. Goudse kaas, cheddar, mozzarella of een andere favoriete kaas werken goed.

De Wacko Wafeltroetels zijn het lekkerst wanneer ze vers worden gegeten. Het bladerdeeg behoudt zijn krokante textuur het beste wanneer het direct na het bakken wordt geconsumeerd. Als je echter restjes hebt, kun je ze bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Ze kunnen binnen 1-2 dagen in de koelkast worden bewaard. Houd er rekening mee dat de krokante textuur mogelijk iets zachter wordt na het koelen. Voor het beste resultaat kun je de Wacko Wafeltroetels het beste binnen een dag na het bakken opeten.