Watermeloen salade met feta en olijven

  • 4P
  • Easy

Deze Griekse salade roept om zon, en wat een simpele geweldige smakencombo!
Zoete watermeloen, zoute feta, verse kruiden, ronde olijfolie en pittige ui. Deze bom van een salade is in een wip klaar, leve de zomer!

Ingrediënten

1 kleine watermeloen
200 g zwarte kalamata olijven
1 rode ui
400 g feta
1 bot verse dragon
8 salie bladeren
10 el witte balsamico azijn
20 el zachte extra virgin olijfolie
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Bereidingswijze

Schil de watermeloen, snij in schijven en leg op een grote schaal of verdeel al op 4 borden.

Snij de ui in fijne schijfjes en voeg toe.

Verbrokkel de feta erover en verdeel de olijven.

Snij de kruiden grof en strooi erover, kruid met peper en zout.

Meng olie en balsamico samen en giet er royaal over.

Tips
Dit is ook een fijne salade voor bij een bbq.
Gebruik gerust ook eens dille, oregano of basilicum als kruiden.

Ja, het is het beste om de watermeloen van tevoren te koelen zodat het lekker fris is.

Het is niet aan te raden om de salade van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren, omdat de watermeloen hierdoor papperig kan worden.