Witloofsalade met mayonaise

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Hoe maak je de lekkerste witloofsalade? Ik eet hem heel graag fijngesneden met verse mayonaise, zonder iets erbij. Grace heeft er soms ook graag een fijn gesneden appeltje bij en Wim vindt er fijngesneden hazelnootjes en wat bieslook heel lekker bij.  

Ingrediënten witloof salade (4P)

6 stuks witloof
2 el verse mayonaise
Peper en zout van de molen
Naar goesting extra fijn gesneden appeltjes, nootjes en bieslook  

Bereidingswijze

Was het witloof en snij doormidden, snij er een stukje van de onderkant af, snij ze fijn.

Doe in een kom samen met de mayonaise en eventueel de rest van de ingrediënten, meng en dien op  

Als je dit op voorhand al wil klaarmaken kan je het witloof snijden en dan spoelen, en goed uitlekken, zo gaat het niet verkleuren, meng dan à la minute de mayo en de rest erbij.  Anders wordt het witloof te slap.   

Ja, je kunt de witloofsalade van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het is wel belangrijk om het goed af te dekken om uitdroging te voorkomen.
De witlofsalade is ongeveer 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ja, de witloofsalade kan zowel als voorgerecht of als bijgerecht worden geserveerd.

Je kunt de witloofsalade aanvullen met bijvoorbeeld stukjes appel, walnoten, rozijnen of blauwe kaas voor extra smaak en textuur.