Zalm met parmezaan-kruidenkorst, asperges en zoete aardappel

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Knapperig geroosterde asperges, zachte zoete aardappel en een sappig stuk zalm onder een kruidenkorst: een heel lekkere manier om extra veel vis te eten, en het is gewoon super handig en makkelijk in één kom klaar te maken. En zeg eens, wie wil dit niet, snel makkelijk én gezond?

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 zalmfilets zonder vel of graten
20 g fijngesneden peterselie
30 g hazelnoten (geroosterd)
40 g Parmezaanse kaas
2-3 takjes oregano
Rasp van 1/2 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd

250 g groene asperges
2 grote zoete aardappelen

Dressing:
½ rode ui fijn gesneden
½ bieslook fijngesneden
1 kl honing
6 el koolzaadolie
3 el appelazijn
Peper en zout

Cressonnette om af te werken

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes, besprenkel met koolzaadolie en rooster ze 12’ aan 180°.

Mix alles van de kruidenkorst onder elkaar, dep de zalmfilet droog, kruid met peper en zout en druk de kruidenkorst mooi egaal op de zalm en leg deze op de zoete aardappel.

Snij de onderkant van de asperges en snij ze in schuine stukken en besprenkel met wat koolzaadolie en kruid met peper en zout.

Leg in het bakaccessoire bij de geroosterde aardappel en zalm.

Bak 12 à 15 minuten aan 160° (naargelang de dikte van de filet).

Maak ondertussen de vinaigrette. Meng alles onder elkaar.

Schep zalm en groenten uit op de borden en werk af met de vinaigrette en een hoopje gewassen cressonnette.

Varieer zeker met andere variëteiten vis, in filet zonder graten, en witte asperges i.p.v. groene.

Partners

In samenwerking met Philips.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.