Sofie Dumont Pasen Pasta

Pasta gerechten

Of je nu een drukke werkdag achter de rug hebt of gezellig kookt voor vrienden, pasta is altijd een voltreffer. In een mum van tijd bereid je een verrukkelijke pasta puttanesca met tonijn. Of kies voor mijn ovenschotel van ballekes in tomatensaus met pasta, spinazie en gegratineerde mozzarella. Je kookskills naar een hoger niveau tillen en zelf pasta maken? Dan is de spaghetti al ragu met verse pasta en stoere vleessaus sowieso een smulfestijn. Ontdek hier alle pasta gerechten: voor iedere goesting en voor ieder gezelschap wat wils!

  • 30min + 1 uur sudderen
  • 2P
  • Next level

Pasta con salsiccia

Pico bello pastagerechten

Een vleugje Italië in huis op een doordeweekse woensdag? Mijn pastarecepten zetten je smaakpapillen op weg. Van frisse pastasalades, tot dampende ovenschotels: I just can’t get enough, want je kan eindeloos variëren. En dat is maar één van de vele pluspunten, want pastagerechten zijn ook nog eens klaar in een handomdraai. Niet stressen in de keuken, wél smullen aan tafel. Fantastico!

Spaghettirecepten die altijd scoren

Kiezen is verliezen? Niet wanneer je één van deze pastatoppers met spaghetti op tafel zet. Spaghetti bolognaise, pasta vongole, pasta carbonara… Rasechte klassiekers uit de Italiaanse keuken, waar ook wij 100 % vertrouwd mee zijn. Zet de kookpotten op het vuur, schud stevig met de pepermolen en laat de verrukkelijke smaken in elkaar overvloeien. Voor wie het graag over een andere culinaire boeg gooit, raad ik de pasta met boerenkoolpesto aan. Heerlijk verrassend!

Tip: zin om je pasta volledig van nul te maken? Dat komt de smaak alleen maar ten goede! In mijn recept voor spaghetti al ragu met verse pasta en stoere vleessaus begeleid ik je stap voor stap.

Pastasalades: makkelijke mealprep

Tijdens de warme zomermaanden kan ik enorm genieten van een pastasalade. Een pastasoort uitkiezen, verse groentjes selecteren, een prikkelende dressing mengen… Ik omarm de afwisseling met veel plezier. Bovendien kan je deze pastagerechten op voorhand prepareren, bewaren in de koelkast en overal mee naartoe nemen. Als dat niet handig is! Probeer mijn koude pastasalade ‘caprese’, stel een pastasalade met pesto samen of verras je smaakpapillen met pastasalade met gepofte tomaatjes, boontjes, tonijn en komkommer-ricotta vinaigrette.

Verwen je gasten met pasta ovenschotels

Krijg je volk over de vloer? Dan is een smaakvolle pasta ovenschotel zonder twijfel the way to go! Van lasagne bolognaise, over macaroni met hesp en kaas, tot cannelloni met zalm, ricotta en spinazie. Kook je pasta van tevoren, laat de saus pruttelen op een zacht vuurtje en giet alles in een ovenschaal. Wanneer je gasten arriveren, hoef jij je niet terug te trekken in de keuken, maar doet de oven de rest van het werk. Zo kan jij volop mee klinken en keuvelen.

Pastarecepten met een twist

Maar je kan evengoed een andere culinaire koers volgen. De mogelijkheden zijn uiteenlopend en I love to explore the pasta-billities! Serveer bijvoorbeeld geen klassieke tomatensaus, maar een smeuïge pasta met paddenstoelen in roomsaus. Kijk verder dan spaghetti of penne en opteer voor linguini met asperges en krokante spekjes. Een alternatief voor de gebruikelijke lasagne bolognaise? Je krijgt het ongetwijfeld warm van mijn vegetarische lasagne met spinazie en snijbiet.

Mijn top 10-pastagerechten waar je nooit genoeg van krijgt…

  1. Spaghetti bolognaise
  2. Lasagne bolognaise
  3. Macaroni met hesp en kaas
  4. Pasta carbonara
  5. Pasta vongole
  6. Pastasalade met pesto
  7. Vegetarische spaghetti bolognaise
  8. Pasta puttanesca met tonijn
  9. Ravioli met ricotta, selderij, pecorino en lomo
  10. Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

Tintelen je vingers om aan de slag te gaan met pasta’s en pesto’s? Super! Mijn pastagerechten staan in een mum van tijd op tafel en toveren een glimlach op elk gezicht.