Surf & turf brochette

Ingrediënten

16 st zoetwatergarnalen
500 g ossenhaas in vierkant gesneden
1 dikke snee gekookt spek in 4 stukken gesneden
1 el brochette kruiden Santa Maria

Yoghurt -look ranch dressing
200 g yoghurt
1 kleine ajuin geraspt
4 teen look geraspt
1 kl honing
1 el appelazijn
½ bot bieslook fijn gesneden
Peper en zout

Rijstsalade:
200 g ronde rijst, gekookt en gespoeld
1 komkommer in blokjes gesneden
1 blikje mais uitgelekt
1 rode ui fijn gesneden
2 gem slaatjes in reepjes gesneden
Peper en zout
2 el koolzaadolie

Bereidingswijze

Meng alles voor de looksaus onder elkaar als ook alles voor de rijstsalade en zet op tafel.

Kruid het vlees en spek met peper en zout en de garnalen met de brochettekruiden.

Steek afwisselend vlees, spek en garnalen op een satéstok.

Zet je grillpan op vuur en laat heet worden, smeer je brochettes in met wat olie.

Gril ze rondom rond mooi bruin, vlees moet nog saignant zijn voor mij. 🙂 Laat de brochette 2 min liggen en draai deze dan pas om.

Zet de brochette bij op tafel en tast toe!

Partners

In samenwerking met Santa Maria.