Tikka masala meatballs met naan

Ingrediënten (voor 4 personen)

Meatballs:
Arachideolie om in te bakken
600 g gemengd gehakt kip-varken
1 ei
4-5 el panko
2 el gehakte koriander
1 kl tikka massala kruiden van Santa Maria
Peper en zout

Tikka massala saus:
Arachideolie om in te bakken
2 teen look geraspt
1 el gember geraspt
1 ui in schijfjes
1 zakje tikka massala kruiden Santa Maria
400 ml kokosroom
500 ml tomatenblokjes in blik
200 gr sugar snaps
1 rode paprika in schijfjes
Zwarte peper van de molen
Zout
1 el tomatenconcentraat

Toppings:
Verse koriander
Krokante ui
Griekse yoghurt

Naanbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten van het gehakt onder elkaar, vorm balletjes en kleur ze aan in wat arachideolie.

Haal ze uit de pot, voeg wat extra olie toe en laat ui, look, gember en tomatenconcentraat samen even bakken.

Deglaceer met tomatenblokjes en kokosroom.

Voeg het zakje tikka massala kruiden toe.

Laat alles even opkoken en voeg de paprika, sugar snaps en balletjes weer toe, laat onder deksel 5 min sudderen.

Werk af met yoghurt, koriander en krokante uitjes en een streepje kokosroom.

Warm het naanbrood even op serveer erbij.

Kan ook met Basmati-rijst geserveerd worden.

Partners

In samenwerking met Santa Maria.