Mijn visie

Als chef heb je 1 doel: het allerlekkerste eten op tafel zetten. Dat geldt net zo voor mij. Vroeger wilde ik daar ook nog de perfecte presentatie en de meest complexe of gesofisticeerde smaken aan toevoegen. En hoewel me dat een eigen restaurant, verschillende prijzen en heel wat ervaringen heeft opgeleverd, besefte ik tijdens mijn zwangerschap van Grace dat eten om veel meer draait.

Wat we eten, bepaalt hoe we ons voelen. Anders gezegd: The belly rules the mind.

In mijn recepten en gerechten ga ik steeds vaker op zoek naar puurheid. Met de beste ingrediënten, op de juiste manier klaargemaakt, maak je immers het beste eten. Ik wil mijn gasten, de lezers van kookboeken en de kijkers van mijn tv-programma’s de juiste technieken meegeven, maar ook de inspiratie en het lef om zichzelf te verrassen met lekker en gezond eten.

Goed eten kan simpel, fancy, snel of à l’aise zijn. Zolang het maar écht is. En zolang je bewust bezig blijft. Op die manier kan je echt genieten van echt eten.