Snij de ui en look fijn, stoof aan met de boter in een hoge pot.
Snij ondertussen de gewassen selder in stukjes, alsook de paprika, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, voeg toe met de geschilde en in stukjes gesneden appel en tomatenconcentraat.
Bak even goed aan terwijl je roert.
Blus met de tomaten en bouillon, kruid met peper en zout, tijm en laurier.
Laat alles een 20-tal minuten sudderen, vis de tijm en laurier eruit en mix fijn.
Zeef de soep ook door zodat je een fijne romige soep bekomt.
Voor de balletjes meng je alles goed onder elkaar, rol kleine balletjes en voeg ze toe aan de gemixte soep voor een extra lekkere volle vleessmaak.
Je kan ook kiezen om de balletjes even te koken in water, ze af te scheppen en aan de soep toe te voegen.
Werk af naar smaak met wat room en fijngesneden peterselie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.