Vleesbrood: Kleur de ui aan in de olijfolie, laat afkoelen.
Doe het gehakt en alle andere ingrediënten in een kom met de gekleurde ui.
Maak een mooie broodvorm, leg in een ovenschaal, met bakpapier, minder afwas ;–)
Bak in een voorverwarmde oven op 190° 35-40 min.
Leg de krieltjes in een brede schaal op bakpapier en stamp ze stuk voor stuk plat.
Sprenkel er olijfolie over en steek ze bij in de oven, laat min. 30’ meebakken.
Maak intussen de compote.
Snij de pruimpjes in blokjes, doe ze in pan met deksel samen met het scheutje water, laat 5’ sudderen onder deksel, voeg appelcompote toe, en laat nog 5 min verder sudderen.
Snij de verse kruiden fijn.
Als het vleesbrood en krieltjes klaar zijn, snij je het vleesbrood in sneetjes van een dikke centimeter met een broodmes, kruid je de krieltjes met peper van de molen en fleur de sel en strooi je er de verse kruiden over.
Tijd om je kroost aan tafel te roepen en uit te scheppen!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.