Américain met stro aardappelen, sla en zelfgemaakte mayonaise

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een top américain zoals ik hem op de hotelschool heb leren maken, met krokante fijne stro aardappelen, sla en natuurlijk mayo on top. ☺

Ingrediënten (voor 4 personen)

Américain :
750 gr. gemalen biefstuk
4 dooiers
200 ml arachide-olie
1 kl gemalen peper
1 tl fijn zeezout
3 kl mosterd
3 el fijngesneden ajuin
3 el fijngesneden peterselie
1 el kappertjes
1 kl tabasco
2 el worcestershiresauce

Stro aardappelen:
600 g frietaardappelen
ossevet

3 grote augurken fijngesneden
1 pot zelfgemaakte mayonaise
1 hart van een krop sla , fijn gesneden
1 bot veldsla

Bereidingswijze

Americain

Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kom . Voeg er peper en zout aan toe.

Roer de olie er langzaam onder, tot je de gewenste dikte krijgt.

Voeg 3 koffielepels mosterd ,fijngesneden ajuin, peterselie, kappertjes, tabasco en worcestershiresauce toe en meng goed onder elkaar .

Meng er vervolgens de gemalen biefstuk onder.

Zet in koelkast.

Stro aardappelen

Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in heel fijne schijfjes en dan in heel fijne stro aardappelen (strofrietjes).

Was ze in een kom en giet ze af in een zeef. Spoel nog eens goed alle zetmeel af. Goed afdrogen.

Frietvet opwarmen op 150 à 160 graden.

De stro aardappelen bakken gedurende ongeveer 3 minuten en regelmatig los roeren met een vleesvork tot ze lekker krokant zijn.

Uitgieten op keukenpapier. Deze strofrietjes worden dus niet eerst voor gepocheerd.

Afwerking

Verdeel de americain op de bordjes.

Leg er de 2 soorten sla op, enkele schijfjes fijngesneden augurken en spuit er wat mayonaise over.

Werk af met een portie stro aardappelen.