WEBSHOP MUST HAVES
Angula’s met pikante knoflook
Dit recept voor angula’s (jonge paling) met pikante knoflook is een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. De combinatie van zachte vis, licht gebakken knoflook en een pittige chilipeper zorgt voor een explosie van smaken. Mocht je geen angula’s kunnen vinden, zijn spiering of sprotjes een uitstekend alternatief. Serveer dit gerecht als tapa of als verfijnd voorgerecht en geniet ervan met een klein houten vorkje.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 verse rode chilipeper
Olijfolie
50 g angula’s. Als je geen angula’s vindt, kan je ook spiering (komkommervisjes) of sprotjes gebruiken.
Enkele druppels citroensap
Bereidingswijze
Schil en snij de knoflook in schijfjes. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
Bedek de bodem van de pan met een dikke laag olijfolie en zet op een zacht vuurtje. Sauteer de knoflookschijfjes tot ze lichtbruin beginnen te worden. Let op: bak ze niet te bruin, want dan smaken ze heel bitter!
Voeg de angula’s en de ringetjes chilipeper toe. Roer voorzichtig om met een houten lepel. Stoof enkele minuten zonder deksel op een middelhoog vuur.
Dien onmiddellijk op met enkele druppeltjes citroensap, in schelpjes.
TIP
Degusteer deze delicatesse heerlijk traag met een klein houten vorkje.
Dit gerecht is het lekkerst als je het meteen serveert, maar je kunt restjes maximaal 1 dag in de koelkast bewaren. Verwarm het voorzichtig opnieuw in een koekenpan met wat extra olijfolie om de smaken te behouden.