WEBSHOP MUST HAVES
Apero toast met roquefort kaas en abrikoos
De zoetheid van de abrikozencompote verzacht de sterke smaak van roquefort en maakt van deze toast een heerlijk aperitiefhapje. Perfect voor bij een drankje!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
4 abrikozen
1 el suiker
Enkele druppels citroen
1 tl olijfolie
4 sneden zuurdesem- of notenbrood
100 g roquefort
Takje kervel ter garnering
Bereidingswijze
Laat de abrikozen samen met de suiker, de citroen en de olijfolie vijf minuten pruttelen en prak tot compote.
Toast de sneden brood.
Beleg ze met de roquefort en leg er dan wat compote op.
Snij in hapklare stukjes en garneer met een blaadje kervel.
Tip
Je kunt de abrikozencompote vervangen door een andere zoete spread, zoals vijgenconfituur of een pittige chutney, voor een andere smaakcombinatie.
De abrikozencompote kan je 2-3 dagen van tevoren maken en luchtdicht afgesloten in de koelkast bewaren.