Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Auberginetaco’s met taleggio en tonijn
Hier heb ik me een beetje geïnspireerd op een tuna melt, een soort croque met tonijn en kaas. Het brood vervang ik door gebakken aubergineschijfjes, als een taco, want taco’s zijn de max.
Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Ingrediënten
2 grote ronde paarse aubergines
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels polenta
1 eetlepel oregano
1 eetlepel paprikapoeder (mag ook gerookt zijn)
150 g taleggiokaas
1 blik tonijn op sap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 195 °C.
Snijd de aubergine in schijven van minder dan 1 centimeter dik. Wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie.
Meng de polenta met de oregano en het paprikapoeder. Duw beide kanten van de aubergine in het polentamengsel en leg op een bakplaat met bakpapier. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 195 °C. Draai ze om en bak opnieuw gedurende een 5-tal minuten.
Beleg de helft met kaas en tonijn en vouw dicht. Leg ze weer 2 à 3 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Leg op een plateautje en serveer met je favoriete hotsauce.
TIP
In plaats van polenta kun je ook paneermeel gebruiken. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij, maar het werkt perfect. Ook in kazen kun je andere soorten kiezen: cheddar, comté…