Avocado-komkommersoepje met krokant spek en zure room

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten (4 personen)

Krokant spek
8 flinterdunne sneetjes gerookt spek

De soepstengels
1 vel uitgerold bladerdeeg
1 eierdooier
melk
2 eetlepels maanzaad
2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels gedroogde rozemarijn
currypoeder
kurkuma
parmezaan

De zure room
¼ bosje munt
¼ bosje dille
100 g zure room
1 eetlepel sesamolie

Het soepje
1 komkommer
½ Romeinse sla
1 teentje knoflook
1 avocado
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel worcestershiresaus
150 ml kippenbouillon
1 theelepel mierikswortel (vers of uit een potje)
peper en zout

Instructies

Verwarm de oven voor op 195 °C.

Maak het krokante spek.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes spek erop. Dek af met een stuk bakpapier en een ovenrooster.

Zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het spek afkoelen.

Maak de soepstengels. Rol het bladerdeeg open, maar laat het op het bakpapier liggen. Snijd het bladerdeeg in reepjes van 1 cm breed.

Klop de eierdooier los met een scheutje melk.

Bestrijk de bladerdeegreepjes met het eiermengsel.

Strooi maanzaadjes, sesamzaadjes, rozemarijn, currypoeder, kurkuma en geraspte parmezaan over het bladerdeeg.

Leg het bakpapier met het bladerdeeg op een ovenrooster en zet het 20 minuten in de oven.

Haal het ovenrooster uit de oven en laat de soepstengels afkoelen.

Maak zure room. Hak de munt en de dille fijn.

Meng de zure room met de kruiden en de sesamolie.

Houd eventueel wat kruiden opzij voor de afwerking.

Maak het soepje. Schil de komkommer en snijd hem in grove stukken.

Hak de sla fijn.

Pel de knoflook.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel.

Doe de sla, de komkommer, de knoflook, de avocado en de olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap, de worcestershiresaus en de kippenbouillon toe. Mix glad.

Voeg de mierikswortel toe en mix.

Verdeel de soep over diepe borden. Werk af met de zure room, het spek, een soepstengel en eventueel een takje munt en dille.