Avocado toast met gebakken koriander-pesto eitje

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Een crunchy avocado toast, met avocado en een pesto eitje erop.  Heerlijk om als ontbijt, lunch of brunch klaar te maken.  De toast wordt rijkelijk met pesto ingesmeerd en gebakken in het airfryer mandje.  Het eitje wordt gebakken in het bakaccessoire.  Een volledig receptje bereid in de handige Airfryer J.  Breakfast is served! 

Ingrediënten

2 dikke sneden zuurdesembrood, liefst volkoren
1 rijpe avocado
2 scharreleieren

Voor de koriander-pesto: 
1 bos koriander
½ bos platte peterselie
80 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
Sap en rasp van 1 limoen
1 handvol geroosterde sesamzaadjes
½ chili peper (of naar smaak)
100 ml zachte olijfolie
Een snufje zout

Extra: 
Extra koriander voor garnering

Bereidingswijze

Pesto: Plaats alle ingrediënten voor de pesto in een cutter en mix tot je een smeuïge pesto hebt met nog wat bite. Proef en pas de kruiding eventueel aan.

Toast: Smeer de sneden brood royaal in met de pesto, zorg dat ook de korsten bedekt zijn. Plaats ze in het mandje van de Airfryer en rooster ze 6-7 minuten op 200°C op hoge airflow, totdat de pesto mooi gekleurd is en het brood krokant.

Eitjes: Druppel wat olie en 2 lepeltjes pesto in het bakaccessoire en verwarm deze 2 minuten op 200°C. Breek de eitjes erin en bak ze 3-4 minuten, afhankelijk van de grootte van de eitjes en je gewenste gaarheid. Kruid met peper en zout.

Snijd de avocado in plakjes en verdeel deze over de pesto toast. Leg de gebakken eitjes erop en garneer met extra koriander.

Serveer onmiddellijk.

Dit gerecht is bedoeld om direct te serveren en genieten; het is niet optimaal om te bewaren voor later.

Partner

In samenwerking met Philips.