Barbiecake
Ingrediënten (voor 10 personen)
Voor het deeg:
500 g eieren
300 g kokosbloesemsuiker
2 zakjes vanillesuiker
220 g bloem
70 g maïzena
Voor de afwerking:
400 ml kokosslagroom
1 el bloemsuiker
1 pakje roze fondant suiker
wat roze Smarties
1 doosje gedehydrateerde framboos
Het sap van 5 citroenen, gemengd met 5 el honing
Bereidingswijze
Vet 1 tulbandvorm en 1 gewone springvorm in (let er wel op dat ze dezelfde doorsnede hebben).
Mix de eieren en de suikers gedurende 10 minuten op high speed.
Meng de bloem onder de maïzena, zeef het mengsel over het schuimige eimengsel en meng alles zacht onder elkaar.
Verdeel het beslag over de 2 ingevette vormen en bak 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175° C.
Haal uit de oven. Laat 5 minuutjes staan en ontvorm. Laat afkoelen op een rooster onder een keukenhanddoek.
Klop de kokosslagroom met de bloemsuiker stijf.
Stapel de 2 biscuits op elkaar. Leg de tulband bovenaan. Snij vervolgens de tulbandbiscuit gelijk met de ronde biscuit.
Snij de 2 biscuits in schijven van ongeveer 2 cm en laat ze mooi in volgorde liggen.
Werk nu in laagjes. Start met een laag biscuit, bevochtig ze met de citroen-honing mengeling en smeer ze vervolgens in met een laagje kokosroom.
Vul het gat in het midden van de tulbandbiscuit op met de afgesneden biscuit. Op die manier zal de Barbie steviger blijven staan.
Besmeer de volledige biscuit egaal van boven tot onder met room. Steek er de Barbiepop in tot aan de bodem.
Rol een lapje fondant uit van ongeveer 4cm breed en 7cm lang en vouw dit rond de buste van de Barbie.
Afwerking:
Werk de romp af met Smarties.
Verkruimel de frambozen rond de onderkant van het kleed.
Weetje
Grace is zot van sprinkels, fondant en kleurtjes, maar hier heb ik toch een manier gevonden om ze niet te gebruiken en toch een prachtig resutaat te hebben. Het zijn de gadgets die het hier doen!
Ik gebruik kokosroom want grace lust geen gewone room, dus je kan zelf kiezen wat je lust.
Ook de gewone suiker is vervangen door ongeraffineerde suikers, goed toch. Alleen het beste voor onze schatjes!
Een barbiecake kan worden bewaard in de koelkast gedurende 2-3 dagen. Het is het beste om de cake afgedekt te bewaren om uitdroging te voorkomen.