WEBSHOP MUST HAVES
Bladerdeeg krans met verse opgeklopte kaas en zoet-zoute toppings
Deze aperitief krans is een bommeke ! Zo super fun en makkelijk om te maken en het is echt uitpakken omdat hij zo mooi maar vooral de megalekker is! De basis is krokant bladerdeeg met pitten en rozemarijn op gebakken, daarop gaat de gepimpte opgeklopte kaas op en dan ga je toppen met al je favotiete smaken , van zout -zoet tot krokant door de nootjes
Mamamia! Wie gaat hem maken? Stuur je foto’s, ik ben benieuwd!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Bladerdeegbasis:
1 rond vel bladerdeeg (liefst met boter)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel pompoenpitten
1 eidooier, losgeklopt met 1 eetlepel melk
1 takje rozemarijn, blaadjes afgeritst
Kaasmengeling:
3 doosjes Madame Loïk kaas (of een andere verse roomkaas)
3 lente-uitjes, fijngehakt
1 theelepel roze peperkorrels, grof gemalen
1 theelepel zwarte peperkorrels, grof gemalen
Toppings:
1 doosje grote groene olijven
1 trosje witte druiven, gewassen
1 handvol paranoten
1 doosje zwarte olijven
6 sneetjes mortadella
8 droge worstjes, fijn
8 gedroogde vijgen, gehalveerd
1 handvol gemengde noten naar keuze
1 conference peer, in dunne plakjes
Eetbare bloemen of verse kruiden (bijv. tijm of basilicum)
Bereidingswijze
Bladerdeeg voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en leg een klein bordje in het midden. Snijd een cirkel uit het midden en verdeel deze in 8 kleine driehoeken.
Krans vormen: Plaats de uitgesneden driehoeken op de buitenrand van de bladerdeegkrans. Bestrijk de hele krans met het eidooier-melkmengsel en bestrooi met zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten en de rozemarijnblaadjes.
Bakken: Bak de bladerdeegkrans 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en krokant is. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Kaasmengeling: Doe de Madame Loïk kaas in een kom, voeg de fijngehakte lente-uitjes en de roze en zwarte peper toe. Meng goed door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond.
Opmaak: Spuit de kaasmengeling in kleine toefjes over de afgekoelde bladerdeegkrans. Verdeel de olijven, druiven, paranoten, mortadella, droge worstjes, vijgen, gemengde noten en perenplakjes rondom de kaastoefjes.
Afwerking: Garneer met eetbare bloemen of verse kruiden voor een kleurrijke finishing touch.
Serveren: Serveer de bladerdeegkrans direct en geniet van de combinatie van krokant, romig, zoet en zout.
Tips
- Probeer ook andere toppings zoals witloofblaadjes, verschillende noten, kleine augurkjes of gedroogde veenbessen voor variatie.
- Heb je geen spuitzak? Schep de kaasmengeling met een lepel op het bladerdeeg.
Deze krans is het lekkerst op de dag zelf, maar je kunt de toppings en kaas van tevoren voorbereiden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en voeg ze pas vlak voor het serveren toe aan de bladerdeegbasis.