WEBSHOP MUST HAVES
Boontjessalade met Krieltjes en Groene Kruiden dressing
Deze smaakvolle salade ga ik deze zomer op repeat eten! Hij is super simpel en snel klaar. De basilicum en dille geven de dressing zoveel smaak, je kunt hem zowel lauw eten als van tevoren klaarmaken en koud serveren. Love it!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
400 g sperziebonen
1 el bouilonpoeder of bouillon blokje
1 klont boter
700g krieltjes
4 zachtgekookte eitjes (6 min)
Dressing:
1 el verse mayonaise
1 el yoghurt
1 el fijngesneden kappertjes
2 el fijngesneden dille
2 el fijngesneden basilicum
2 el Parmezaanse geraspte kaas
1 tl knoflookpoeder
Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
Boontjes: Snijd de uiteinden van de sperziebonen af.
Kook de sperziebonen 5 minuten in een grote pan met gezouten kokend water en een bouillonblokje en klont boter
Giet de boontjes af en leg ze meteen in ijswater om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
Krieltjes koken: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Eieren koken: Kook de eitjes 6 minuten, dompel ze daarna in ijskoud water en pel ze.
Dop de boontjes en kook in grote pot mer gezouten water
Schrik onder koud water en lek goed uit
Dressing maken: Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, schud goed door elkaar
Salade samenstellen: Meng de krieltjes, boontjes en de dressing in een grote kom. Serveer de salade met de eitjes erbovenop.
Vegetarische tip
Vervang de spekreepjes door geroosterde, geraspte amandelen voor een vegetarische variatie met een knapperige toets.
- In de koelkast: Bewaar de salade tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.
- Invriezen: Niet aanbevolen vanwege de textuur van de krieltjes en boontjes.