WEBSHOP MUST HAVES
Brownie met notenmix, peer en kumquatsiroop
Onweerstaanbaar lekker, met een exotisch tintje dankzij de kumquatsiroop. Deze brownie combineert rijke chocolade met knapperige noten en frisse peer. Perfect als dessert of bij de koffie!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
250 g boter
250 g pure chocolade
250 g suiker
7 eieren
100 g notenmix (walnoten, hazelnoten, amandelen…)
Een handvol kumquats
1 el suiker
1 el Grand Marnier of Cointreau
1 peer
Bereidingswijze
Voorbereiding (15 minuten): Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een taartvorm in met boter.
Smelten: Smelt de boter, chocolade en suiker samen op laag vuur. Roer regelmatig tot je een glad mengsel hebt. Laat het mengsel afkoelen.
Meng: Klop de eieren kort los en voeg ze toe aan het afgekoelde chocolademengsel. Mix tot een glad beslag.
Vorm en topping: Giet het beslag in de taartvorm en strooi de notenmix gelijkmatig over het beslag.
Bakken (20 minuten): Bak de brownie 20 minuten in het midden van de oven. De binnenkant mag nog iets smeuïg zijn. Laat even afkoelen.
Kumquatsiroop: Snijd de kumquats in dunne schijfjes en verwijder eventuele pitjes.
Laat de kumquatschijfjes in een pannetje met 1 el suiker en 1 el Grand Marnier of Cointreau een paar minuten zachtjes koken.
Laat de siroop vervolgens afkoelen.
Peer voorbereiden: Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in fijne julienne (dunne reepjes).
Serveren: Snijd de brownie in stukken en serveer warm of lauwwarm. Voeg een lepel kumquatsiroop en wat peerreepjes toe. Voor een extra feestelijke touch kun je er een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs bij serveren.
Tips
- Variatie: Probeer andere noten zoals pecannoten of pistachenoten voor een andere smaak.
- Opslag: Bewaar de brownie maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos. Warm hem kort op in de magnetron of oven voor het serveren.
- Extra smaak: Voeg een snufje kaneel of kardemom toe aan de kumquatsiroop voor meer diepte.
Bewaar de brownie in een luchtdichte doos op een koele plaats. Eet hem binnen 3 dagen voor de beste smaak. Indien ingevroren, houdbaar tot 1 maand. Verwarm kort in de oven om de textuur te herstellen.