WEBSHOP MUST HAVES
Carpaccio van Sint-Jacobs noten
Ingrediënten
12 stuks grote verse Sint-Jacobs noten
1 lange rode en gele peper
1 stuk citroengras
1 bot koriander
1 el sesamzaadjes
1 el gember fijngesneden
1 limoen
Kokossaus:
200 ml kokosroom
50 ml sushi azijn
Sap van 1 limoen
1 goeie el vissaus
4 el geroosterde sesamolie
4 tl flaky salt
Bereidingswijze
Snij de Sint-Jacobs noten in dunne schijfjes en verdeel in een cirkel op de borden. Zet deze afgedekt in de koelkast.
Snij de pepers in fijne schijfjes, de gember in fijne julienne en pluk de korianderblaadjes van de steeltjes.
Meng alles voor de saus onder elkaar en besprenkel de borden ermee
Werk af met de pepers, koriander en gember.
Strooi er de sesamzaadjes over en rasp er op elk bord ruim wat citroengras over. Druppel op elk bord wat sesamolie en bestrooi met flaky salt. Serveer met extra limoen aan tafel.
- Koeling: Bewaar de gesneden Sint-Jacobsnoten afgedekt in de koelkast tot maximaal een paar uur voor het serveren. Houd ze zo koud mogelijk om hun versheid te behouden.
- Afzonderlijke opslag: Bewaar de gesneden pepers, julienne gember en korianderblaadjes afzonderlijk in luchtdichte bakjes in de koelkast. Dit voorkomt dat de smaken te veel mengen voordat je het gerecht samenstelt.
- Kokossaus: Bewaar de kokossaus apart in een luchtdichte container in de koelkast. Roer de saus goed door voordat je hem over de carpaccio giet.
- Serveren: Stel het gerecht pas samen vlak voor het serveren. Besprenkel de Sint-Jacobsnoten met de kokossaus en garneer met de pepers, gember, koriander, sesamzaadjes, citroengras, sesamolie en flaky salt. Voeg de limoenpartjes toe vlak voor het opdienen.
Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de carpaccio van Sint-Jacobsnoten zo vers en smaakvol mogelijk blijft.