WEBSHOP MUST HAVES
Chocolademousse ‘extra dark’ met mangocompote
Een caloriebom… maar een om je vingers bij af te likken! Deze intense chocolademousse met 70% cacao heeft een rijke, diepe smaak en een fluweelzachte textuur. De frisse mangocompote vormt een perfect evenwicht met de donkere chocolade. Kortom: de ultieme afsluiter van een heerlijk diner!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
200 g chocolade met 70 % cacao
400 ml room
1 rijpe mango
2 el honing
Sap van ½ citroen
Bereidingswijze
Smelt de chocolade in de microgolfoven.
Klop de room lobbig en voeg die in twee keer toe aan de chocolade die ondertussen al wat afgekoeld is. Roer goed tussendoor.
Giet de chocolademousse in een mooie kom en laat opstijven in de koelkast.
Maak siroop van mango: snij het fruit in blokjes en laat ze even opkoken met de honing en het citroensap.
Deel samen een grote kom chocolademousse met een paar eetlepels mangocompote. Genieten!
Tips
- Voor een extra bittere smaak kun je kiezen voor chocolade met een nog hoger cacaopercentage.
- Wil je een alcoholische twist? Voeg dan een scheutje sinaasappellikeur toe aan de chocolademousse.
- De mangocompote kun je ook vervangen door ander fruit, zoals frambozen of passievrucht, voor een frisse zuurheid.
De chocolademousse kun je tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast, afgedekt met folie. De mangocompote kun je ook een dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.