chocolademousse met melk en donkere chocolade

  • 30min + 3u opstijven
  • 6P
  • Next level

Zin in een feestelijk chocomousseke met een x-mass toutch dan is deze iets voor jou ? Zachte chocomousse, die je trouwens perfect op voorhand kunt klaarmaken , en dan afwerken met een dikke laag cacaopoeder en zelfgemaakte witte kerstbomen , dit zal niet alleen de kinderen bekoren 😉

Ingrediënten (voor 6 glaasjes)

Voor de chocolademousse : 
2 eiwitten (op kamertemperatuur)
5 dl slagroom (40% vet)
1 el vanilleessence
280 g helft pure chocolade  en  helft melkchcolade
60 g suiker

Voor de afwerking:
8 chocolade stokjes
100 g witte gesmolten chocolade
1 el sprinkels naar keuze

2 el ongezoete cacaopoeder

Bereidingswijze

De chocolade mousse maken :  Smelt de 2 chocolades , die je in stukkjes hebt gebroken , au bain marie of in microgolf in een grote kom , zorg ervoor dat het geheel een beetje afkoelt.

Klop de slagroom lobbig , en giet in de grote kom met gesmolten chocolade meng onder het  chocolade mengsel.

Klop nu het eiwit stijf met de suiker en snuifje zout en meng er in 2 keer onder

Glaasjes vullen: Schep of spuit de mousse in de glaasjes en strijk de bovenkant glad. Zet de glaasjes minimaal 3 uur in de koelkast om de mousse te laten opstijven.

Afwerking: Bestuif de bovenkant van de mousse met een beetje cacaopoeder. Smelt de witte chocolade en gebruik een spuitzak of papieren hoorntje

Leg de chokolade stokjes op een plaat met bakpapier en spuit kerstboompjes op de stokjes , versier met sprinkels en laat een half uur opstijven in je koelkast
steek de kerstboompjes net voor dat je gaat serveren op de glaasjes

Tips

  • Chocolade variatie: je kan deze mousse maken met zowel melk als donkere als witte chocolade , hoe lichter de chocolade hoe zoeter  
  • Vooruit maken: Je kunt dit dessert een dag van tevoren maken, zodat je op de dag zelf geen stress hebt. 
  • Extra versiering: Voeg wat kleurrijke sprinkles toe aan de kerstboompjes voor een vrolijke twist! 
  • Koelkast: De chocomousse glaasjes kunnen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard. Zorg dat de glaasjes goed zijn afgedekt om uitdroging van de mousse te voorkomen. 
  • Vriezer: Wil je het dessert langer bewaren? Je kunt de glaasjes ook invriezen! Bewaar ze tot maximaal 1 maand in de vriezer. Dek de glaasjes goed af met plasticfolie of zet ze in een luchtdichte doos. Laat de mousse voor het serveren minstens 4 uur ontdooien in de koelkast, zodat de textuur weer romig wordt. 

Let op: de witte chocolade kerstboompjes kunnen het beste apart worden gemaakt en toegevoegd zodra de mousse is ontdooid, zodat ze hun vorm en textuur behouden. 

Partner

In samenwerking met KitchenAid