Ovenschotel met cordon bleu van zeeduivel, volkoren pasta en pesto

Ingrediënten (voor 4 personen)

Cordon bleu :
4 filets van zeeduivel 150 g pp
4 sneetjes gandaham
8 sneetjes mozzarella
peper van de molen
4 takjes verse tijm

Peterselie pesto :
100 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g geroosterde pijn boompitten
1dikke bot platte peterselie
4 takken munt
peper van de molen
250 ml zonnebloemolie
Sap van 1 grote citroen

250 g volkoren pasta naar keuze
1 el olijfolie

Versiering :
paar extra takjes peterselie en munt
1 el geroosterde pijnboompitjes
1 blok Parmezaanse kaas om over te raspen

Bereidingswijze

Pesto :
Doe alles in een blender of in een hoge maatbeker met staafmixer en mix fijn.
Voeg water toe als de pesto nog te dik is, hou opzij.

Cordon blue :
Snijd de mozarella doormidden en verdeel ze over de filets.
Leg de takjes tijm erop.
Pak met de Gandaham sneetjes de belegde visfilets in.
Leg ze in de ovenschotel die lichtjes ingewreven met wat olie.
Bak ze 12’ in een voorverwarmde oven van 200 ° en hou warm.

Kook de pasta al dente, giet af en meng er wat pesto onder.
Verdeel in de schotel rond de cordon bleu’s.

Afwerking

Versier met wat takjes platte peterselie munt en pijnboompitjes.
Rasp er wat kaas over.

Tip

Je kan de pesto al op voorhand maken en cordon bleu’s samenstellen.
Dan hoef je op het moment zelf enkel nog de pasta te koken en de schotel af te werken.
Als je de vooraf gemaakte cordon bleu’s uit de koelkast haalt moet je ze eerst 30 min op kamer temperatuur laten komen alvorens ze in de oven af te bakken.
De resterende pesto kan je nadien in andere gerechten verwerken (voorbeelden?) en tot 5  dagen bewaren in de koelkast.

Partner

In samenwerking met Stichting Tegen Kanker