WEBSHOP MUST HAVES
Couscous Salade met Gecarameliseerde Wortel, Feta, Granaatappel en Pistachenoten
Een couscoussalade met extra veel crunch, bite en smaak! Dit recept is zeer eenvoudig te bereiden en zal altijd in de smaak vallen. Het geheim zit hem in de heerlijk zoete en pittige wortels die in de oven worden gecarameliseerd. Voeg daar nog wat knapperige pistachenoten, frisse granaatappelpitjes en romige feta aan toe, en je hebt een kleurrijke regenboogsalade op tafel staan. Perfect voor een snelle maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. Extra tip: de gegrilde wortels kun je ook voorbereiden voor een later moment, prep it like it’s hot 🙂
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Couscous:
200g volkoren griesmeel
400ml kippenbouillon, kokend
Gecarameliseerde honing-wortels met chili:
800 gr wortelen
40g honing
1/2 verse chilipeper, fijngehakt
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Salade:
1 granaatappel, gepeld en pitjes verwijderd
1 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 bos koriander, grof gehakt
4 mini komkommers, in kleine blokjes gesneden
2 gele tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 blok feta, verkruimeld
Sap en zeste van 1 citroen
4 el olijfolie
Zwarte peper van de molen en fleur de sel naar smaak
Bereidingswijze
Voorbereiding van de wortels: Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortelen en snijd de helft in schijfjes.
Leg de wortelschijfjes op een bakplaat, zoveel mogelijk naast elkaar.
Meng de fijngehakte chilipeper met de honing, olijfolie, peper en zout. Bestrijk hiermee de wortelen.
Rooster de wortelen in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Bereiding van de couscous: Doe het griesmeel in een schaal en giet de kokende kippenbouillon eroverheen.
Dek de schaal af met een bord en laat 5 minuten rusten.
Maak de couscous los met een vork totdat deze lekker luchtig is.
Salade samenstellen: Snijd en hak alle overige ingrediënten (granaatappel, pistachenoten, koriander, komkommers, tomaten) fijn en leg ze bovenop de couscous.
Voeg de geroosterde wortelschijfjes en de verkruimelde feta toe.
Besprenkel de salade met de olijfolie, citroensap en -zeste.
Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel.
Meng alles goed door elkaar en serveer direct.
- Koelkast: Bewaar de salade maximaal 2 dagen in een luchtdichte container.
- Vriezer: Couscous en wortels apart invriezen, tot 3 maanden houdbaar.
- Opwarmen: Ontdooi in de koelkast en warm kort op. Voeg verse ingrediënten daarna toe.