Daiquiri

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Dit is een van mijn favoriete cocktails en vraag ik bijna in elke bar als eerste drankje. Balans is hier echt key!

Cocktail gemixt door world leading bartender Ran Van Ongevalle! Wil je de ultieme cocktailervaring? Bezoek dan Bar Ran in Brugge, bekroond door Gault Millau als Cocktail Bar van het Jaar 2024, en proef de beste cocktails in een top setting.

Ingrediënten

50 ml Bacardi Carta Blanca
25 ml limoensap
20 ml simple siroop (suikersiroop)

Bereidingswijze

Suikersiroop maken: Meng gelijke delen suiker en water en blend met een handmixer tot de suiker volledig is opgelost.

Mixen: Vul een cocktailshaker met ijs en voeg de Bacardi Carta Blanca, limoensap en suikersiroop toe.

Schudden: Schud krachtig gedurende 10-15 seconden.

Serveren: Zeef de cocktail in een ijskoud coupetteglas.

Tips

  • Voor een extra koude en verfrissende ervaring, kun je het glas vooraf koelen in de vriezer.
  • Gebruik vers limoensap voor de beste smaak.
  • Experimenteer met de verhoudingen van de ingrediënten om je perfecte balans te vinden.