Granola voor kids

  • 20min
  • 8 peuter porties
  • Easy

Ingrediënten (voor 8 peuterporties)

1 eetlepel cashewnoten
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel chiazaadjes
2 eetlepels havermout
1 eetlepel amandelpasta
1 eetlepel rijstsiroop of agavesiroop

Instructies

Omdat Wim en ik elke morgen granola eten en Grace me die elke dag ziet maken, wil ze het natuurlijk ook proberen. Kinderen zijn net kleine aapjes die alles imiteren. 😉 Samen met haar maakte ik dus een aangepast recept. Grace is dol op ‘haar’ granola. Varieer naar hartenlust met zachte noten en zaden, maar hak ze wel fijn. Nu Grace wat ouder is, geef ik granola ook mee naar de crèche als gezonde snack.

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Mix de cashewnoten en de pijnboompitten in de foodprocessor en doe in een kom.
3. Voeg de sesamzaadjes, de chiazaadjes en de havermout toe.
4. Meng door elkaar.
5. Voeg de amandelpasta en de rijstsiroop of agavesiroop toe.
6. Meng alles zorgvuldig of kneed goed onder elkaar.
7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel erover.
8. Bak 10 minuten in de oven.
9. Laat de granola afkoelen en bewaar in een potje of afgesloten doos.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Tips

Serveer de granola met melk of yoghurt en stukjes vers fruit. Ik geef vaak cashewnoten, dadels, vijgen en pruimen mee als gezond tussendoortje. De trage suikers geven je peuter langdurige, gezonde energie.

Je kunt deze granola ongeveer 2-3 weken bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur.