WEBSHOP MUSTHAVES
Eitjes met gegrilde groenten
Begin je dag goed met dit heerlijke recept voor eitjes met gegrilde groenten. Deze smaakvolle eitjes worden geserveerd met gegrilde paprika, asperges en een vleugje balsamico, waardoor het een perfecte start van je ochtend is.
WEBSHOP MUSTHAVES
Ingrediënten
¼ rode ajuin
¼ rode paprika
1 gekookte aardappel (restje van de dag voordien)
2 groene asperges
2 el olijfolie
Peper
Zout
2 eieren
Balsamico
Bereidingswijze
Snijd de rode ajuin en rode paprika in grove stukken.
Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en voeg de ajuin, paprika, gekookte aardappel en groene asperges toe. Kruid met peper en zout.
Laat de groenten gedurende tien minuten grillen, schud ze regelmatig om en controleer of ze gaar zijn. Laat ze indien nodig nog iets langer in de grillpan liggen.
Verhit ondertussen de overgebleven 1 el olijfolie in een andere pan en breek de eieren voorzichtig open. Bak de eieren met het deksel erop totdat het eigeel nog lopend is.
Serveer de gegrilde groenten met de eitjes. Voeg een streepje balsamico en enkele druppels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
TIP
Je kunt de groenten de dag ervoor al grillen en ‘s ochtends alleen de eieren bakken. Verwarm de groenten kort in de pan, breng op smaak en je bent klaar!